«Σκανδαλολογούν οι "τρόφιμοι" του Χριστοφοράκου»

Κύριε υπουργέ, γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ σάς στοχοποιεί λέγοντας ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο βρίσκεται ένας Παππάς;

H ΝΔ έχει ηττηθεί στρατηγικά στο πεδίο της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και ανακάμπτει, το μακεδονικό λύθηκε και μας υποστηρίζει ολόκληρη η διεθνής κοινότητα. Έτσι, λοιπόν, η ΝΔ έμεινε με τη σκανδαλολογία στο χέρι.

Σκανδαλολογούν οι τροφίμοι του Χριστοφοράκου. Οσο η ΝΔ επιμένει να αναφέρεται σε «μη υποθέσεις», κάθε φορά που προκύπτει υπόθεση εις βάρος στελέχους της, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό ότι ακολουθεί τακτική αντιπερισπασμού.

Σκάνδαλο είναι ο βίος, η Πολιτεία και εν τέλει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Πήρε δάνεια στο όνομα του Κήρυκα Χανίων και τα «πιστόλιασε». Αύξησε τον οικογενειακό του προϋπολογισμό με χρήματα μιας offshore εταιρείας ενός άγνωστου ως τώρα εφοπλιστή, του οποίου ούτε το όνομα ξέρουμε ούτε αν «ανταμείφθηκε» με άλλο τρόπο. Καλύπτει καταδικασμένο για ασέλγεια σε ανήλικο συνεργάτη του. Παρέχει πολιτική στέγη σε στελέχη που εμπλέκονται στα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis.

Σκάνδαλο είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, καθώς η τρυφηλή ζωή που διάγει, αυτός και η οικογένειά του, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το ύψος των βουλευτικών αποζημιώσεων. Και η συνταγή για να διατηρείται αυτό το στυλ ζωής δεν είναι απλώς να μην πληρώνεις τα δάνειά σου ή να χρηματοδοτείσαι από offshore εταιρείες. Πρέπει να μισείς και τους φτωχούς. Ενώ, λοιπόν, λατρεύεις τη Siemens και τη Novartis, ζητάς να καταργηθούν το 8ωρο και το κοινωνικό κράτος, γιατί τα απεχθάνεσαι.

Η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να χτίσει τη δική της διαπλοκή...

Χτίζεις διαπλοκή δίνοντας άδεια στον ΣΚΑΪ, αποκλείοντας από τη διαδικασία αυτόν που σου χρέωναν ως «δικό σου», κόβοντας γέφυρες με όσους παραδέχονται ότι ήθελαν να ντιλάρουν μαζί σου ή βάζοντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες να πληρώσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ;

Η κατηγορία -ή, αν θέλετε, η αγωνία- της Πειραιώς ήταν άλλη. Ότι η κυβέρνηση προσπάθησε και κατάφερε να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο.

Με αφορμή την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη και τη μετατροπή της σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από τον πρωθυπουργό, θα έχουμε μία ακόμα αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Είναι κι αυτό ένα debate;

Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να κρύβεται από τον πρωθυπουργό. Ακόμα και όταν έρχεται στη Βουλή, επιλέγει -ευτελίζοντας τη διαδικασία- να τοποθετείται χρησιμοποιώντας fake news, τσιτάτα που αποδίδει σε λάθος πρόσωπα, κραυγές του τύπου «φύγετε-φύγετε» που αποθεώνουν ακραία και γραφικά πρόσωπα της άλλοτε σοβαρής κεντροδεξιάς παράταξης.  

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν φοβάται μόνο τον κ. Τσίπρα, φοβάται και την κοινωνία. Αν ήταν αλλιώς, δεν θα έστηνε ψεύτικα επικοινωνιακά σόου με κομπάρσους, που άλλοτε είναι κουμπάροι του αντιπροέδρου του και άλλοτε συμπαθείς… παπαγάλοι.

Ας τολμήσει, επιτέλους, μια δημόσια τηλεοπτική συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Έστω, έχοντας μαζί τα «σκονάκια» του. Διαφορετικά, ας αφήσει απλώς τους «γκεμπελίσκους» που τον περιτριγυρίζουν να διακινούν fake news.

Γιατί επιμένετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές; Τί "διαβάζετε" στον κόσμο που δεν "διαβάζουν" οι δημοσκοπήσεις;

Ο κόσμος είδε, «διάβασε» και κατάλαβε τι έγινε στο Γαλάτσι, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα, στο ΣΕΦ. Το ποτάμι, παρότι δεν «διαβάζεται» από τους δημοσκόπους, δεν γυρίζει πίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κερδίσει και τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις δεν έμαθαν να «διαβάζουν» τα ρεύματα στην κοινωνία που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της διακυβέρνησης το 2015.

Ο κόσμος έχει δύο επιλογές, πλέον: Τη συνέχιση του δρόμου της Δίκαιης Ανάπτυξης, με μείωση της ανεργίας και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, ή την επιστροφή στις καταστροφικές πολιτικές του 2014, με τις απολύσεις, το «ξεπερασμένο 8ωρο» και την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων.

Μπροστά στην ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας έχουν στήσει ανάχωμα. Η μάχη είναι μεγάλη, αλλά θα κερδηθεί.

Τι σηματοδοτεί η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία;

Η συγκρότηση του πολιτικού μετώπου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι μια περιστασιακή επιλογή. Είναι μια επιλογή για την επόμενη μέρα.

Η μεγάλη αριστερή προοδευτική παράταξη θα σηκώσει την Ελλάδα ξανά στα πόδια της, θα κλείσει τις πληγές της μεγάλης κρίσης και θα δείξει ότι ο προοδευτικός κόσμος είναι ο κόσμος της αισιοδοξίας, του μέλλοντος, της κοινωνικής συνοχής, της Δικαιοσύνης, της ειρήνης και της συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς.

Η κυβέρνηση μελετά τη νομοθέτηση νέων θετικών μέτρων. Πρόκειται για αντίδωρα ενόψει των εκλογών, όπως λέει η αντιπολίτευση, ή πραγματικά μέτρα ανακούφισης;

Το μέρισμα που δώσαμε στο τέλος του 2016 ήταν για τη ΝΔ «μονομερής ενέργεια της κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους», τα μερίσματα του 2017 και 2018 τα ψήφισαν με βαριά καρδιά και μετά από αμφιταλαντεύσεις. Τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τα οποία νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται ήδη, ανακουφίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, χαρακτηρίστηκαν «κάλπικες ελπίδες».

Μιλούν ακόμα για «αντίδωρα» αυτοί που το μόνο που έκαναν ήταν να δίνουν «δώρα»  στους μεγαλοεπιχειρηματίες; Οι πολίτες ξέρουν ότι όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί επί ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά μέτρα ανακούφισης και έχουν –στην πλειονότητά τους- μόνιμο χαρακτήρα. Δεν μπορούμε να τρενάρουμε την πολιτική μας επειδή ο κ. Μητσοτάκης φωνάζει σε κάθε γωνία «εκλογές».

Η Ελλάδα πετυχαίνει για πρώτη φορά, επί ΣΥΡΙΖΑ, υπέρβαση των στόχων. Και διανέμει το περίσσευμα των κόπων των πολιτών στους πολίτες.

Η Ελλάδα στη Σελήνη. Το ανακοινώσατε πριν από λίγες ημέρες. Τι να περιμένουμε;

Η υπογραφή της Δήλωσης Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και της ΝΑSΑ είναι εξαιρετικά σημαντική. Αποτελεί το πρώτο βήμα για την εξέλιξη της Ελλάδας σε ισότιμο εταίρο στο χώρο της διαστημικής έρευνας.

Η χώρα μας θα έχει την ευκαιρία να αποστείλει, μέσω προγράμματος της NASA, το πρώτο ελληνικό ρομποτικό όχημα στη Σελήνη. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλά: Νέες δυνατότητες σε σειρά τεχνολογικών εφαρμογών, τις επικοινωνίες, την ιατρική, τη βιολογία, τη γεωλογία, νέοι ορίζοντες στην έρευνα, νέες θέσεις εργασίας, ευκαιρία αναστροφής του brain drain και πολλά άλλα.

Πλέον, γίνονται πολύ σοβαρά βήματα, ενώ οι ειρωνείες από τους άσχετους έχουν εκλείψει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δορυφόροι στην ελληνική τροχιακή θέση, έχει δρομολογηθεί η οικοδόμηση μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων στην Ελλάδα, ενώ το 2022 θα «πατήσουμε» στη Σελήνη μαζί με 14 ελληνικά Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εταιρείες.

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo