Αθήνα, 01/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΚΑΙ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,
ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΕΑΤΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,
SHIM BO-KYUN


Οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είχαν το πρωί συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Ασφάλειας της Κορέας, Shim Bo-Kyun.

Στη μεταξύ τους συνάντηση, καθώς και στην ευρύτερη σύσκεψη που ακολούθησε, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πως αυτές μπορούν να έχουν εφαρμογή στο δημόσιο τομέα. Διερευνήθηκε, επίσης, η δυνατότητα ανταλλαγής καλών πρακτικών στην υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής κάθε χώρας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου τομέα, για τον οποίο δουλεύουμε συντονισμένα και ασταμάτητα, βρίσκεται στην καρδιά του μετασχηματισμού της κοινωνίας και την οικονομίας. Για να πετύχουμε αυτό το στόχο έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να δούμε ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές, ποια προβλήματα προκύπτουν και πως μπορούμε να βελτιώσουμε το σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητά μας».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημείωσε: «Είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συνεργασία σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Κορέας το περασμένο έτος. Έχουμε πολλά κοινά ζητήματα, όπως την προσπάθεια για τη διοικητική ανασυγκρότηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μια αναγκαία διαδικασία για τη λειτουργία της Δημοκρατίας, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, αλλά πάνω από όλα για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτές τις διεθνείς συνεργασίες ενδυναμώνουμε τη δική μας προσπάθεια ανασυγκρότησης».

Ο Κορεάτης Υφυπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας, Shim Bo-Kyun, ανέφερε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι η ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί με πάθος να δημιουργήσει ένα σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ώστε η χώρα να πάει μπροστά. Στόχος όλων μας είναι να βελτιώσουμε αποτελεσματικά τη δημόσια διοίκηση, να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο σύστημα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και να αυξήσουμε την παραγωγικότητα του Δημοσίου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα, Soo-Suk Lim.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Ασφάλειας της Κορέας, Shim Bo-Kyun.
  2. – 3. Στη σύσκεψη μεταξύ ελληνικής και κορεατικής πλευράς συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πως αυτές μπορούν να έχουν εφαρμογή στο δημόσιο τομέα.

20181001 npappas mxenogiannakopoulou 11 20181001 npappas mxenogiannakopoulou 3 20181001 npappas mxenogiannakopoulou 21

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo