Αθήνα, 10/10/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ, Β. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, DR. AMR TALAAT

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στην 6η τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα Κρήτης.

Στο πλαίσιο της Συνόδου είχε συνάντηση εργασίας με την Κύπρια Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου και τον Αιγύπτιο Υπουργό Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής, Dr. Amr Talaat.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών του Συνεργατικού Δικτύου Καινοτομίας Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας (CEG COIN) και ο προγραμματισμός κοινών δράσεων, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ICT, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 25-28 Νοεμβρίου, η διοργάνωση HACKATHON στη Λευκωσία την άνοιξη του 2019 και η δημιουργία κοινού Περιπτέρου στη ΔΕΘ του επόμενου έτους.

Οι Υπουργοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις -με βάση την εμπειρία και τις δράσεις των τριών χωρών- για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς/5G και άλλα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στη διευρυμένη σύσκεψη των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, όπου ενημέρωσε τους ηγέτες των τριών χωρών και τους συμμετέχοντες Υπουργούς για τις αποφάσεις και τις ενέργειες που έχουν ληφθεί από τα τρία μέρη στο πεδίο της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

ΛΕΖΑΝΤA ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής κατά τη συνάντησή τους με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου και τον Υπουργό Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής της Αιγύπτου, Dr. Amr Talaat.

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo