Αθήνα, 11/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ
ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, Ν. ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

  • Ν. Παππάς: «Η θέση μας στο χάρτη είναι ξεχωριστή. Και τα προβλήματα με τους γείτονές μας πρέπει να επιλύσουμε με σοφό και δίκαιο τρόπο και τις νέες τεχνολογίες να αναπτύξουμε, ώστε να κάνουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο κόμβο για την ευρύτερη περιοχή και μια χώρα που θα εγγυάται τις προοπτικές συνανάπτυξης».
  • Ν. Κοτζιάς: «Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο στο οποίο προΐσταται ο Νίκος Παππάς, αλλά και τον ίδιο τον Υπουργό, για τη βοήθεια που μας δίνεται ώστε να αναβαθμίσουμε τις τηλεπικοινωνίες μας, να γίνουν πιο εύκολες η μεταφορά εικόνας και οι βιντεο-τηλεδιασκέψεις ανάμεσα στις Αρχές που έχει το Υπουργείο μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό»

 
Οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την εισαγωγή και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ.

Ειδικότερα, αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ με τη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος υποστήριξης τηλεδιασκέψεων, το οποίο θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΥΠΕΞ, των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υπηρεσιών του Υπουργείου που εδρεύουν στο εξωτερικό, των συναρμόδιων Υπουργείων και των θεσμικών φορέων ή εκάστοτε εκπροσώπων του επιχειρηματικού τομέα.

Σκοπός είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας μέσω της διευκόλυνσης συνεργασιών για την ενδυνάμωση και τη διεύρυνση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό, καθώς και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε: «Το Υπουργείο Εξωτερικών κάνει εξαιρετική δουλειά, ειδικά στην επίλυση του Μακεδονικού ζητήματος και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στη νέα εποχή. Αυτή η πολιτική βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας που έχουμε ως Κυβέρνηση για το νέο μοντέλο ανάπτυξης. Η θέση μας στο χάρτη είναι ξεχωριστή. Και τα προβλήματα με τους γείτονές μας πρέπει να επιλύσουμε με σοφό και δίκαιο τρόπο και τις νέες τεχνολογίες να αναπτύξουμε, ώστε να κάνουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο κόμβο για την ευρύτερη περιοχή και μια χώρα που θα εγγυάται τις προοπτικές συνανάπτυξης».

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο στο οποίο προΐσταται ο Νίκος Παππάς, αλλά και τον ίδιο τον Υπουργό, για τη βοήθεια που μας δίνεται ώστε να αναβαθμίσουμε τις τηλεπικοινωνίες μας, να γίνουν πιο εύκολες η μεταφορά εικόνας και οι βιντεο-τηλεδιασκέψεις ανάμεσα στις Αρχές που έχει το Υπουργείο μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Και να κάνουμε ακόμα πιο ασφαλή την εσωτερική, τόσο εντός της χώρας όσο και με τις Αρχές μας στο εξωτερικό, αλληλογραφία μας. Σήμερα δικαιώνεται η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησής μας να φτιαχτεί ένα ειδικό Υπουργείο, που θα ασχολείται με τα ζητήματα της ψηφιακής τεχνολογίας. Το δικό μας Υπουργείο θα είναι ένα από τα πρώτα που θα έχει ισχυρά κέρδη σε αυτό το σημείο».

Στην εκδήλωση υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Βασίλης Μαγκλάρας, και o Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος.

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. - 2. - 3. Οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την εισαγωγή και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ.

20181011 npappa nkotzias 1

20181011 npappa nkotzias 2

20181011 npappa nkotzias 3

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo