Αθήνα, 29/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΠΤΕ,
ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΛΩΡΕΝΤΗ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ «
IN.GR»

 

Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας «in.gr», ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής, εξέδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Σχετικά με το ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα του Δημοσιογραφικού Ομίλου Μαρινάκη, αναφέρουμε τα εξής:

  • Η διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Υπουργείου γίνεται με πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Νόμου 4389/2016.
  • Η επιλογή των προϊσταμένων δεν γίνεται από την πολιτική ηγεσία, αλλά από ανεξάρτητο συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν δύο μέλη από το ΑΣΕΠ, ένα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έναν Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου (ο οποίος έχει επίσης επιλεγεί μέσω ΑΣΕΠ) και έναν Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.
  • Η κατάταξη των υποψηφίων μέσω μοριοδότησης, όπως αυτή προβλέπεται από το Νόμο, καθιστά τη διαδικασία αδιάβλητη.
  • Μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει εντός των ημερών την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αποφασίστηκε η αναβολή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για μετά τις εθνικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη πλήρωσης των υπόλοιπων θέσεων προϊσταμένων, η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου 2019, με τη διαδικασία εξέτασης των φακέλων να αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και σίγουρα πολύ αργότερα από τις εθνικές εκλογές».

 

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo