Υποστήριξη της ελληνικής συμμετοχής στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας / European Cyber Security Challenge – ESCS 2018 στο Λονδίνο (14-17 Οκτωβρίου 2018).

Cybersecurity logoΗ Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής στηρίζει έμπρακτα την Ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 4ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας ECSC (European Cyber Security Challenge). Είναι η 3η χρονιά συμμετοχής της Ελλάδας στο διαγωνισμό και η 2η χρονιά που η ΓΓΨΠ υποστηρίζει την ελληνική ομάδα. Για το 2018, η ΓΓΨΠ καλύπτει τα τέλη συμμετοχής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. 

Λίγα λόγια για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), και έχει ως στόχο να ανακαλυφθούν νέα ταλέντα στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, καθώς και να ενθαρρυνθούν οι νέοι να ακολουθήσουν καριέρα στη συγκεκριμένη επιστημονική περιοχή. Φέτος, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις 14-17 Οκτωβρίου 2018, ενώ θα λάβουν μέρος εθνικές αποστολές από 19 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Συγκρότηση Ελληνικής Εθνικής ομάδας

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα συγκροτείται με βάση τα αποτελέσματα ενός Πανελλήνιου προκριματικού διαγωνισμού, στον οποίο συμμετέχουν νέοι και νέες από 14 – 25 ετών. Την οργάνωση, το συντονισμό και την προετοιμασία της Ελληνικής συμμετοχής έχει αναλάβει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κ Χρήστο Ξενάκη και μια εξειδικευμένη ομάδα εθελοντών που ασχολούνται με τον χώρο της κυβερνοασφάλειας. Η Ελληνική ομάδα αποτελείται από δεκαέξι (16) άτομα συνολικά: δέκα (10) διαγωνιζόμενους και τρεις (3) προπονητές καθώς και έναν (1) κριτή, ένα (1) άτομο υπεύθυνο τύπου και τον αρχηγό της αποστολής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

 

 

 

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo