Διήμερο εκπαιδευτικό συνέδριο του ΟΑΣΕ "Sub-Regional Training on the Role of Information & Communication Technologies -ICTs- in the context of Regional and International Security".

osce1Η Δ/νση Κυβερνοασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπ. ΨΗΠΤΕ σε συνεργασία με την αρμόδια Δ/νση Διεθνικών Απειλών του ΟΑΣΕ, συνδιοργανώνουν διήμερο εκπαιδευτικό συνέδριο (7 & 8 Φεβρουαρίου 2019) με τίτλο "Sub-Regional Training on the Role of Information & Communication Technologies -ICTs- in the context of Regional and International Security".

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής της Ελλάδας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ / OSCE) και φιλοξενείται στους χώρους του Υπ. ΨΗΠΤΕ.

Δεδομένου του περιφερειακού χαρακτήρα του συνεδρίου οι συμμετέχοντες προέρχονται από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου, όπως Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ιορδανία, Αλγερία, Αίγυπτος, Σλοβακία κ.α. Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ENISA καθώς και ομιλίες εκπροσώπων του με σχετική θεματολογία. 

Η εκπαίδευση στις 7 & 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα θα επικεντρωθεί κυρίως στην εισαγωγή πρακτικών μέτρων για τη μείωση των κινδύνων ένοπλων συγκρούσεων που προκύπτουν από τη χρήση των τεχνολογιών πληροφοριακών συστημάτων από τα κράτη που ακολουθούν υψηλού επιπέδου κυρώσεις στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, θα διερευνήσει θέματα εθνικών, περιφερειακών και διεθνών μηχανισμών και εξελίξεων στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των  κρατών - μελών του ΟΑΣΕ και των μεσογειακών εταίρων για συνεργασία και θα οργανώσει μια πρακτική συζήτηση που βασίζεται σε σενάρια και αφορά ένα πλασματικό συμβάν (άσκηση).

osce2osce3

   

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo