Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, για το έργο της ευφυούς γεωργίας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 7 στο Open TV (11/02/2019).

Στέλιος Ράλλης: «Είχαμε συνηθίσει το ελληνικό δημόσιο να είναι ουραγός στις τεχνολογικές εξελίξεις. Τώρα, το δημόσιο όχι μόνο φέρνει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χωράφι, αλλά δίνει και ρυθμό στην ανάπτυξη».

open11022018Το έργο της ευφυούς γεωργίας, ένα έργο του Υπ. ΨΗΠΤΕ που αλλάζει τα δεδομένα στον αγροδιατροφικό τομέα, παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» του τ/σ Open και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο, το πρωί της Δευτέρας, 11 Φεβρουαρίου 2019.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 33 εκατ. €, για το οποίο το Υπ. ΨΗΠΤΕ συνεργάστηκε με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο, το οποίο θα συλλέγει δεδομένα από όλη την Ελλάδα. Ο κάθε αγρότης θα λαμβάνει εξατομικευμένες συμβουλές με ένα μήνυμα στο τάμπλετ ή το κινητό του, με το οποίο θα ενημερώνεται για το πότε και που θα πρέπει να λιπάνει ή να ποτίσει, ενώ θα ενημερώνεται και για τυχόν καιρικά φαινόμενα.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η εθνική υποδομή ευφυούς γεωργίας ανταποκρίνεται σε ένα από  τα βασικά αιτήματα των αγροτών σήμερα, το οποίο είναι η μείωση του κόστους παραγωγής: μειώνει το κόστος παραγωγής έως και 45%, βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο κ. Ράλλης επεσήμανε ότι το έργο θα υλοποιηθεί μέσα στο 2019, με τους 1.000 πρώτους τηλεμετρικούς σταθμούς να τοποθετούνται στους τρεις (3) πρώτους μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.  Οι εν λόγω σταθμοί θα κατανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με ειδικές μελέτες εφαρμογής, καθώς η δίκαιη ανάπτυξη αποτελεί έναν σημαντικό άξονα του Υπ. ΨΗΠΤΕ:  «Δεν έχουμε σκοπό να μείνει κανένας απέξω, θέλουμε όλοι να μπορούν να απολαύσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης, εδώ

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo