Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στο Digital Day 2019 στις Βρυξέλλες (09/04/2019)

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, συμμετείχε στο Digital Day 2019 που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες για τρίτη συνεχή χρονιά. Η «Ψηφιακή Ημέρα» επιτρέπει στην ΕΕ και τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη να συγκεντρώσουν πόρους για την επιτάχυνση των ψηφιακών εξελίξεων σε βασικούς τομείς που μπορούν να αποφέρουν απτά οφέλη στις οικονομίες μας και στις κοινωνίες μας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η «Ψηφιακή Ημέρα» αποτέλεσε την ευκαιρία για την έναρξη σημαντικών πρωτοβουλιών συνεργασίας στους τομείς των υπερ-υπολογιστών (supercomputers), της ψηφιακής βιομηχανίας, του AI, του blockchain και του e-health

Φέτος, η «Ψηφιακή Ημέρα» ήταν αφιερωμένη στους ακόλουθους τομείς όπου η ψηφιακή τεχνολογία αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο:

  • Δεοντολογία και τεχνητή νοημοσύνη
  • Συνεργασία για την προώθηση της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Ψηφιοποίηση της γεωργίας και των αγροτικών περιοχών
  • Προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στην ψηφιακή τεχνολογία

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του, ο κ. Ράλλης υπέγραψε δύο Διακηρύξεις μαζί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών.

Πιο συγκεκριμένα, υπέγραψε τη Διακήρυξη για την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στην ψηφιακή τεχνολογία, δηλώνοντας: «Δεσμευόμαστε να μην αφήσουμε κανέναν πίσω στις τεχνολογικές εξελίξεις και συντονίζουμε τις δράσεις μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συνεργαζόμαστε για να κλείσουμε το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των φύλων και να ενδυναμώσουμε τη συμμετοχή των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία, στοχεύοντας στην οικονομική ανάπτυξη και την ευρύτερη κοινωνική πρόοδο».

Ο Γενικός Γραμματέας υπέγραψε επίσης τη Διακήρυξη για την προώθηση της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ συμμετείχε και στη συζήτηση της ενότητας για την Ψηφιοποίηση της γεωργίας και των αγροτικών περιοχών, στη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας εθνικής υποδομής για τη συλλογή και την επεξεργασία δεδομένων που θα συγκεντρώνονται από επίγειους τηλεμετρικούς σταθμούς και από τη δορυφορική παρακολούθηση της γης και θα «επιστρέφουν» στον αγρότη με τη μορφή συμβουλών.

DigitalDay2019 3DigitalDay2019 1DigitalDay2019 2DigitalDay2019 4

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo