Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» με την Αλέκα Ζουμή.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ρ /σ «Στο Κόκκινο» και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» με την Αλέκα Ζουμή με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του έργου  Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Ο κ. Ράλλης αναφέρθηκε αρχικά στην πολύμηνη συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού,  κ. Γ. Βασιλειάδη, καθώς και στην άριστη συνεργασία με ΕΠΟ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το έργο, το οποίο εντάσσεται στα εμβληματικά έργα του Υπ.  ΨΗΠΤΕ.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά όχι το μοναδικό, καθώς εντάσσεται σε μια ολοκληρωμένη και καλά σχεδιασμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ποδοσφαίρου. Ο κ. Ράλλης ανέφερε ότι οι επόμενες δράσεις που θα ακολουθήσουν αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΠΟ και των Ομοσπονδιών , την κατάργηση των χειρόγραφων φύλλων αγώνα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα γήπεδα.

Ακόμη, ο ΓΓΨΠ αναφέρθηκε στο αποθετήριο ποδοσφαιρικών αγώνων, το οποίο  εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ για επενδύσεις στο οπτικοακουστικό περιεχόμενο, και τόνισε τη σημασία του, καθώς αυτό θα  μπορεί να αποτελέσει βάση για την εκπαίδευση των διαιτητών, να αλλάξει την κουλτούρα των φιλάθλων, να χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία και να δημιουργήσει ένα πολύτιμο ιστορικό αρχείο.

 

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo