Αθήνα, 7/6/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΠΤΕ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ  ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΨΗΠΤΕ  Φωτεινή Παντιώρα, συμμετείχε σε σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων(Ε.Σ.Κ.Ε), του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό  Εσωτερικών, Νίκο Τόσκα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης,  ο Γ.Γ Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας  Γιάννης Καπάκης,  ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριος Τερζούδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων δημοσίων αρχών στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Ο κ. Τόσκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Προσπαθήσαμε να αυξήσουμε τα πεζοπόρα τμήματα που επεμβαίνουν, με ευέλικτο τρόπο, από την αρχή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς και να χρησιμοποιήσουμε, τα ελικόπτερα για την μεταφορά τους. Πριν επέμβει ο κρατικός μηχανισμός, που μπορεί να είναι πολύ μακριά από την φωτιά, θα πρέπει να έχουν επέμβει η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εθελοντικές ομάδες, που είναι πιο κοντά».

Σημείωσε  ακόμη ότι για την αεροπυρόσβεση θα χρησιμοποιηθούν φέτος τα 2 SUPER PUMA και τα 3 ΒΚ της πυροσβεστικής, τα CHINOOK και CANADAIR των Ενόπλων Δυνάμεων, τα 4 μισθωμένα βαρέως τύπου  ελικόπτερα (ERICSSON) και 9 ελικόπτερα μεσαίου τύπου αντί 7 των προηγούμενων χρόνων, που θα έρθουν το επόμενο δεκαήμερο, ενώ για επιτήρηση εντός της Αττικής θα χρησιμοποιηθούν και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας.

Ο Υπουργός έκανε τέλος ειδική αναφορά στη συλλογική προσπάθεια που απαιτείται για να περισωθεί ο φυσικός μας πλούτος.

Η κ. Παντιώρα, στην παρέμβασή της, αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας, επισημαίνοντας  ότι αποστολή της είναι να συμβάλλει στην πληροφόρηση του Τύπου και κατ΄ επέκταση των πολιτών, σε κρίσιμα γεγονότα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Η Ειδική Γραμματέας εξήρε τη στενή συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και δήλωσε ότι στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών και όλων των φορέων, θα βρίσκεται η Ειδική Γραμματεία για την προβολή των επικοινωνιακών τους μηνυμάτων στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής κινδύνων.

 Λεζάντα Φωτογραφίας: Από την παρέμβαση της κ. Παντιώρα στην ειδική αντιπυρική σύσκεψη που έγινε στο Ε.Σ.Κ.Ε.

20180607 pantiora antipyriki

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

prok diag

govgr banner2

dim diab 4312 2

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

satellite