Ενημερωτικό σημείωμα για την «ενδιάμεση λύση»

Τι είναι η «ενδιάμεση λύση» με SMS που θα δοκιμαστεί αύριο;

Η «ενδιάμεση λύση» με SMS έρχεται να καλύψει την αδυναμία ορισμένων συσκευών να λάβουν μηνύματα εκπομπής κυψέλης (CBS). Αντί για την προαναφερθείσα λειτουργία του 112, η «ενδιάμεση λύση» θα αποστέλλει συμβατικά μηνύματα SMS. Κατόπιν συνεννόησης με τους παρόχους, η χώρα χωρίστηκε σε γεωγραφικές περιοχές με σκοπό οι κεραίες κάθε περιοχής να είναι έτοιμες να στείλουν άμεσα μηνύματα σε όσες συσκευές βρίσκονται εντός της εμβέλειάς τους.

Σε ποια κινητά θα σταλεί μήνυμα;

Θα σταλούν μηνύματα σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται στο νησί της Σύρου. Από την αυριανή άσκηση θα εξαιρεθούν όσα κινητά τηλέφωνα λαμβάνουν σήμα μέσω υπηρεσιών roaming.

Όταν η άσκηση ολοκληρωθεί με επιτυχία, το σύστημα είναι έτοιμο για λειτουργία;

Όταν η άσκηση ολοκληρωθεί με επιτυχία, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παραδίδει το έργο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για τη λειτουργία του. Θα χρειαστούν λίγες ακόμα ημέρες για την τελική τεχνική προετοιμασία από πλευράς της ΓΓΠΠ, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί πριν συμπληρωθεί ο μήνας που ήταν ο χρόνος υλοποίησης της «ενδιάμεσης λύσης» με SMS όταν εξαγγέλθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 12 Ιουλίου.

Η «ενδιάμεση λύση» με SMS αλλάζει κάτι για το 112;

Απολύτως τίποτα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά ώστε να παραδώσουμε το 112 πλήρως επιχειρησιακά διαθέσιμο εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, δηλαδή στο τέλος του 2019. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σήμερα δοκιμή αποστολής ειδοποιήσεων CBS σε όσα κινητά βρίσκονταν στην περιοχή της άσκησης.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Πρόσφατα άρθρα

Διακήρυξη του διεθνούς, ηλεκτρονικού, ανοικτού διαγωνισμού, μέσω ΕΣΗΔΗΣ (α/α 466112), για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών για την «Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εφαρμογή δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης», με CPV: 79400000-4, 71314200-4, 71314300-5, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης ενός εκατομμυρίου διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (1.240.000,00 €), συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α., και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Κτηματολόγιο, ένα έργο το οποίο έμοιαζε πράγματι ακατόρθωτο, ολοκληρώνεται – Συμβολίζει την προσπάθεια να αφήσουμε πίσω παθογένειες δεκαετιών. Δημήτρης Παπαστεργίου: Είμαστε εδώ για να τελειώνουμε τις εκκρεμότητες ετών και να παραδίδουμε έργα

Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.